Zwangerschap en geboorte

Verloskundigen Dordrecht

Informatie over zwangerschap en geboorte. Verloskundige cliënten: Dit is misschien wel het belangrijkste advies dat u hebt gekregen over uw zwangerschap en het geboorteproces. De eerste twee weken, wanneer de verloskundigen de reguliere zorg overnemen, zullen ze bij u thuis zijn en controleren of u een gezonde zwangerschap hebt en uw zwangerschapsplan volgt. De dokter zal ook bellen om te zien of je je zorgen maakt of dat er iets niet in orde is met je zwangerschap. Om de bevalling op gang te brengen, word je op bed gelegd om te rusten; in sommige delen van het land betekent dit meestal dat je op de koude vloer moet liggen. De vroedvrouw zal voor je gaan zorgen en er zullen minstens twee mensen tegelijk controles doen. Het beste van deze korte reis is dat je zo veel mag slapen als je wilt. Sommige vroedvrouwen zullen bij je blijven, een kraamverzorgster. Zij zal je controleren zodra je in het ziekenhuis bent, en injecties geven voor een eventuele weeënactiviteit.

De verloskundige en de arts zullen met u samenkomen wanneer u in het ziekenhuis bent om de zwangerschap te bespreken. Dit duurt meestal ongeveer twee uur, zodat u zich kunt ontspannen en elkaar kunt leren kennen. U bespreekt de klinische onderzoeken en procedures en u kunt uw ervaringen in de verloskamer met elkaar delen. Hoe lang u nog in het ziekenhuis moet blijven en wat dat voor u betekent Als je van plan bent te gaan winkelen voor zwangerschapskleding, zal de verloskundige je bezoeken in het ziekenhuis en La Leche League. Na de eerste echo kun je prenatale vitamines en adviezen krijgen, zodat je zo gezond mogelijk bent en het medische proces kunt doorstaan.  De verloskundige neemt je als verrassing mee naar je verloskundige afspraak. Deze kan in een mapje van je dossier zitten en je krijgt schriftelijke instructies over wat er tijdens de bevalling gebeurt. Als er sprake is van een baarmoederhals, wat bloed en een infectie of als je tekenen vertoont dat je je niet lekker voelt, kun je enige tijd eerder naar huis worden gestuurd. Als je van plan bent borstvoeding te geven en je regio heeft een kraamafdeling, kan je verloskundige je bezoeken op een voor jou geschikt moment.  Dus je leest zoveel mogelijk informatie over je zwangerschap en je wens om een natuurlijke bevalling te hebben en je voelt je een stuk meer ontspannen en gelukkig, laat de natuur zijn gang gaan. Er is zoveel informatie over voor en na je bevalling dat ons drukke leven de beste dagen van ons leven in beslag kan nemen. Vergeet niet dat zwangerschap en geboorte iets is waar we waarschijnlijk nog jaren over zullen praten nadat de baby is geboren.

In deze tijd van moderne zwangerschapszorg krijgen de meeste vrouwen de baby thuis en velen worden in een ziekenhuis behandeld. Ik hoop dat deze kennis u van nut zal zijn en dat u de ervaring van het zwanger zijn en de bevalling beter zult beleven.Beslis over de positie van je lichaam en realiseer je wat je lichaam communiceert voordat er een probleem is. Als er een probleem is, kunt u de baby in elke positie krijgen. Gezond zijn voor de  bevalling is geen vanzelfsprekendheid, dus volg uw zwangerschap en krijg de baby liever vroeger dan later.

You Might Also Like

Leave a Reply