Schoonmaken

Schoonmaakbedrijf Hoofddorp

Het werk kan worden verricht door de huishoudelijke hulp, een kindermeisje of een persoon die in staat is schoonmaakwerkzaamheden te verrichten, maar niet in staat is een zeer grote ruimte schoon te maken (zoals een ziekenhuiskamer). Te volgen stappen bij het schoonmaken Afhankelijk van de aard van de reinigingswerkzaamheden en de frequentie ervan, kunnen verschillende stappen worden gevolgd. Minimaliseren van rommel Voordat u begint met schoonmaken, moet u alle voorwerpen in de kamer opruimen. Dit betekent dat papieren, speelgoed en meubels die op de oppervlakken staan, verwijderd moeten worden. In het algemeen moet het gehele oppervlak van alle meubelen  worden afgeveegd met een vochtige doek. Nadat de rommel is opgeruimd, moet de hele ruimte worden gestofzuigd. Verwijder alles wat niet direct nodig is, zoals versleten meubelovertrekken, tapijten en vloerbedekking. Artikelen herschikken

Zodra het hele oppervlak is schoongemaakt, worden de ligstoelen of stoelen met schone handdoeken klaargezet. Indien het meubilair niet kan worden opgesteld, kan er een worden opgesteld in de kamer op de gewenste hoek. Traditionele stijl In traditionele stijl wordt het gehele oppervlak gereinigd met een zachte doek, slechts met een vleugje van wat afwasmiddel. Afhankelijk van de aard van meerdere meubelstukken in de kamer, worden de overgebleven punten afgeveegd met de vochtige doek. Sommige van de vaak schoongemaakte voorwerpen worden meestal alleen voor schoonmaakdoeleinden gebruikt: Ook wordt voor de meer delicate meubelstukken een licht vochtige doek gebruikt in plaats van een doek, om de oppervlakken niet te beschadigen. Pak de paraplu aan Na het afspoelen van alle vervuilde oppervlakken worden de schoonmakers geconfronteerd met de paraplu of de lampenkappen. Ook deze voorwerpen moeten apart worden gereinigd, aangezien de gootsteen vaak onvoldoende water levert om schade te veroorzaken.

Eerste hulp aan de gewonden Na het schoonmaken van de voorwerpen, reinigen de schoonmaaksters de zitvlakken van het medicijnkastje, de bovenkant van de commode, de haardroger en de spiegel. Het is niet verplicht een hele kamer schoon te maken, vooral niet als de meeste voorwerpen verplaatsbaar zijn, maar het wordt als een goede gewoonte beschouwd de meubels en het linnengoed elke week schoon te maken. Schone kleding hoeft niet elke dag te worden gewassen, maar wel één keer per week om te voorkomen dat er door herhaaldelijk wassen geurtjes ontstaan. Voor meubelen zoals stoelen en sofa’s is het beter om er meer dan één per week te laten reinigen. Als ze allemaal moeten worden schoongemaakt, dan moet dat in de regel na elkaar gebeuren. Zelfs dan is het niet verplicht om ze allemaal tegelijk schoon te maken. Voor de mooie voorwerpen die niet kunnen worden schoongemaakt, worden ze naar een stomerij gestuurd. Ook de voorwerpen die niet goed verborgen blijven, zoals een kristal, kunt u beter apart houden van alle andere voorwerpen in de kamer, met hun onderdelen gescheiden.Als u tijd hebt, kunt u een aparte schoonmaakdag houden, waarin u een paar uur kunt besteden aan het schoonmaken van alle plekken waar spinnenwebben en vuil verborgen kunnen zitten.

You Might Also Like

Leave a Reply