Hoe gebruik je de Henna?

Henna brows cursus

Het likken is een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het gebruik van henna. Meestal als je je haar kleurt stof je de henna niet af op je vingers, je moet je vingers gebruiken om de henna op te pakken en aan te brengen. Henna is nu gemakkelijk verkrijgbaar bij uw plaatselijke natuurvoedingswinkel en in de meeste ambachtelijke winkels. Je kunt het ook kopen bij een groot aantal drogisterijen. Henna wordt het best aangebracht met een watje en dan lichtjes op het haar geborsteld. Als u deze stap niet wilt doen, kunt u doppen of elastiekjes om het haar doen om het vast te houden. Henna op het wenkbrauwbot met steil haar is altijd aantrekkelijker en gemakkelijker te onderhouden. Breng niet te veel henna aan op de wenkbrauwen. Dit kan ze er zwaar en onnatuurlijk uit laten zien.

Vermijd het aanbrengen van henna op de huid. De huid is gevoeliger voor irritatie en je kunt verkleuringen krijgen van henna. Als u de kleur van uw haar wilt veranderen, moet u dit laten doen door een professionele salon. Vanwege de chemicaliën en de moeilijkheden om het zelf aan te brengen. gebruik nooit henna in poedervorm, want dat geeft een smoezelige boel en het is moeilijk om een gelijkmatig resultaat te krijgen. Vermijd ook chemische haarkleuring, want die bevat logen en andere sterke chemicaliën die het haar en de hoofdhuid kunnen beschadigen. Als u wilt weten hoe u uw haar zelf kunt kleuren, kijk dan naar de instructies voor hennaverf. Deze instructies zijn meestal in combinatie met het zelfgemaakte henna verfproces. Als u uw haar laat groeien vanaf nul, zult u betere resultaten krijgen als u om de twee weken een shampoo en een deep conditioner gebruikt. Breng vervolgens om de week een proteïneconditioner aan. Voorkom dat de huid verbrandt door elke dag zonnebrandcrème aan te brengen. Een goede bruining zou voldoende moeten zijn om de huid te bedekken voor toekomstige toepassingen.

Om het haar te kleuren raad ik aan een tijdelijke oplossing van waterstofperoxide of citroensap te gebruiken. Als je naar buiten gaat, breng dan een spray aan een uur voordat je naar buiten gaat. Vijf tot tien minuten nadat u de laatste hand hebt gelegd, wast u het haar voorzichtig met een oplossing van appelciderazijn en water. Dit zou overtollige kleur moeten verwijderen en u kunt de laatste oplossing aanbrengen, indien nodig, daarna wassen met water en shampoo zoals gewoonlijk. Ik doe het altijd een week later. Ik spray wat koffie op mijn hand en ga er met mijn handen overheen, zodat mijn vingers een laagje krijgen. Dan breng ik de tint aan en kam mijn vingers erdoorheen om overtollig haar te verwijderen en de voorgekleurde look te creëren. Eindelijk bent u klaar om de permanente oplossing aan te brengen. Als u een fout maakt, wat de meesten van ons doen, voegt u gewoon meer citroensap toe aan het water, en spoelt u langer.

Er zijn veel verschillende permanente haarkleuren op de markt, maar mijn favoriet is “Colorido.” Het blijft tot 10 dagen zitten en de kleur komt zo dicht bij de natuurlijke haarkleur dat je niet kunt zien dat ze niet echt zijn. Als je je haar voor de eerste keer kleurt, begin dan met tussen de schouderlijnen gedaan. Geleidelijk aan als je donkerder wordt, kun je je buiten wagen. Zonlicht beschadigt het haar en kan je achterlaten met gespleten punten en kroes. Blijf ook niet te lang in de zon. 3 tot 5 minuten buiten is genoeg. Spoel je haar daarna uit om het citroensap te verwijderen en dep het vervolgens op een handdoek en laat het drogen. Laat je haar doen door een professionele stylist. Je weet niet hoe belangrijk een kapsel kan zijn zonder. Een professional zal de tijd nemen om je te leren hoe je het moet doen zoals jij het wilt, met als eindresultaat wat je altijd al wilde.

You Might Also Like

Leave a Reply