Het belang van een trim

Kapper Hulst

 

De kappers van vandaag zijn meestal vrouwen (hoewel er ook steeds meer mannen komen), en zij doen het werk in een salon. Het werk bestaat meestal uit het knippen (rantsoeneren) van het haar, en het stylen ervan. Het knippen gebeurt met scharen, tondeuses en elektrische modellen. Als het haar wordt geknipt, ziet de kapper kleine stukjes haar uit de knip steken. Deze worden nekharen genoemd. Nadat het haar lang genoeg is om het zelf te houden, wordt het met een scheermes geknipt en gepolijst om het een gladde look te geven. Het haar wordt dan opgevuld, en het proces wordt herhaald tot het hele hoofd is geschoren en getrimd.

Kappers hebben hun eigen uitrusting. Zij hebben gewoonlijk een autralizer, een elektrische trimmer, en een veiligheidsbril om hun ogen te beschermen tegen rondvliegend haar.

Pasgeborenen laten hun haar heel vroeg knippen: meestal binnen het eerste uur van hun leven. Dit komt omdat er in het eerste uur meestal nog weinig ’te doen’ is. Het haar van de baby is nog te kort om ’ter wereld’ te komen. De eerste knipbeurt voor een pasgeborene moet door de moeder worden gedaan. De eerste knipbeurt van de baby is ook een heel belangrijk onderdeel van de socialisatie van het kind. Naarmate het kind ouder wordt, verandert zijn of haar kapsel. De baardjes worden donkerder en hij groeit naar een lengte waarbij hij zijn hoofdje omhoog kan houden. Voor meisjes is dit meestal tussen de leeftijd van vijf en zeven jaar. Voor jongens is dat tussen de leeftijd van één en twee jaar.

Soorten kapsels:

De traditionele kapsels zijn bobs en gladde coupes. De textuur van het haar is belangrijk om het kind over de wereld te leren en hem of haar verschillende manieren te tonen om met dingen om te gaan. De bob is populair bij alle leeftijden, maar het is het beste voor degenen met krullend of golvend haar. Op kort haar is het moeilijker om een gladde snit te geven. Veel ouders vinden het niet leuk op fijn haar. Het doel van een knipbeurt is om het haar te verwijderen of glad te strijken. In de meeste gevallen weten kinderen niet van spiegels en denken ze dat ze hun eigen knipbeurten kunnen maken.

Moderne kinderkapsels zijn meestal zo’n vier tot zes weken lang. De beslissende factor is waar het kind zijn of haar geld aan wil uitgeven. Voor kinderen is de lengte van het haar meestal afhankelijk van het niveau van het kind in hun specifieke leeftijd. De meeste ouders kiezen ervoor om het haar te knippen wanneer de kinderen op de middelbare school zitten, omdat er meestal een niveau is dat daarboven ligt. Om de een of andere reden begrijpen kinderen het belang van spiegels dan nog niet.

De lengte van het haar van 4-6 weken is een goed compromis. De meeste ouders willen echter liever vroeger dan later iets laten doen. Ongeveer één keer per jaar zijn ouders het knippen beu en willen ze iets anders. Dat is meestal rond de tijd dat het haar wat beter begint uit te vallen.

De 4-6 weken kapsels van vandaag zijn goed gemengd en verfijnd. Veel kinderen zien er ongeveer even goed uit zonder dat ze een 4-6 weken kapsel krijgen. De bob wordt meestal in een salon gedaan en de knipbeurt wordt professioneel uitgevoerd. Het kapsel houdt het haar netjes geknipt zonder te kort of te lang te zijn.

Tijdelijke kapsels zijn geweldig voor kinderen en tieners. Het maakt niet uit hoe oud het kind is, hij of zij kan een knipbeurt krijgen zodat iemand een slechte haardag voor de verandering eens over het hoofd ziet. Het doel van een knipbeurt is om de schade te verwijderen die het lange haar kan veroorzaken door voortdurend aan de haarwortel te trekken. Alleen al door het haar te laten knippen ziet het haar van het kind er gezonder en beter uit.

4. Spelen met make-up

De meeste kinderen onder de vijf jaar zijn er klaar voor om met make-up te gaan spelen. Dit is meestal het moment waarop ze in de verleiding komen om wat troep op te doen die hun vriendjes op hebben. De meeste moeders leren hun kinderen niet over make-up en hoe ze het moeten aanbrengen, dus het is aan het kind om te beslissen wanneer hij of zij ermee gaat spelen.

Make-up is meestal iets dat wordt aangebracht nadat het kind al wat kwasten en producten heeft gebruikt. Kinderen onder de vijf jaar beginnen meestal met een beetje oogschaduw met een beetje kleur en brengen dan wat mascara aan. Laat het kind voor de grap eens sminken als hij of zij de make-up over de ogen trekt.

De meeste kinderen gebruiken een soort make-up om hun eigen ogen te kleuren. Voor school kunnen ze blauwe oogschaduw met bruine eyeliner op hun ogen aanbrengen. Tijdens een speciale gelegenheid, zoals Halloween, willen ze zich misschien verkleden met een mooie oogschaduw en kunnen ze er misschien wat vreemde looks mee krijgen.

Heb je er ooit aan gedacht dat rokerige ogen misschien een beetje eng zijn voor een vijfjarige? Misschien kun je een basisles oogmake-up proberen bij een winkel als MAC (Make-Up Make-Up Artists).

LEES MEER : 

You Might Also Like

Leave a Reply