Geschiedenis van pruiken

Pruik kopen

 

Groot-Brittannië is altijd geteisterd geweest door mensen die hun hoofd wilden bedekken. In het jaar 1000 na Christus werd het naar Amerika gebracht, waar in het huidige Amerika – kapperszaken. De Britten hadden pruiken, en kapperszaken en haarverven werden geïntroduceerd.

Het was het jaar 1500, het jaar vóór het puritanisme, toen het Britse Parlement het dragen van hoofddeksels door vrouwen verplicht stelde. De Engelsen waren al sinds het einde van de jaren 1300 begonnen met het verven van hun haar. De pruik werd in de 17e eeuw door de Britten uitgevonden. De zwarte pruik was de meest voorkomende en beroemdste. De koningin droeg een zwarte pruik. Tijdens de Britse overheersing moesten blanke vrouwen hun haar verven om bij de mode van die tijd te passen. De Amerikanen droegen in die tijd ook pruiken. De vrouwen die zich onvrouwelijk voelden vanwege hun haar, schoren hun hoofd kaal tot 1780. De revolutie in Frankrijk in 1789 bracht geen veranderingen. De pruik bleef een aanvaardbare haarstijl voor alle klassen.

Na de Franse Revolutie besloot het Britse Parlement dat vrouwen die hun hoofd niet scheerden, probeerden bij de landadel binnen te dringen. Dus verplichtte het Britse Parlement in 1790 vrouwen om pruiken met hoge hakken te dragen om hen te onderscheiden van de smerig uitziende echtgenotes van de lagere klassen. Het Britse Parlement besloot in 1800 dat pruiken niet in het openbaar gedragen mochten worden. De wet werd niet krachtig uitgevoerd omdat de samenleving nog steeds vrouwen met pruiken in het openbaar wilde zien.

Tot 1820 waren pruiken en hoofddoeken onder de wet. Koningin Victoria probeerde het dragen van pruiken te verbieden. De wet had echter geen effect. In Frankrijk was het dragen van pruiken en hoofddoeken niet verboden. De Franse grondwet van 17 Garland uit 1789 bepaalde dat het de kapper was die hoofddeksels moest verwijderen die niet geschikt waren voor de zaak in kwestie. Het dragen van cosmetische pruiken werd door de wet niet verboden. Het dragen van een pruik werd in Frankrijk tot 1820 niet als ongepast beschouwd. De tijd van de grondwet was heel anders. De samenleving van die tijd was helemaal niet seksistisch. Het dragen van een pruik werd niet als ongepast beschouwd.

de grondwet nieuw leven inblazen

Na de Amerikaanse Revolutie werd het dragen van pruiken en hoofddoeken geleidelijk verboden in de Verenigde Staten. Het verbod op het dragen van hoeden, pruiken en andere haarstijlen die tijdens de Revolutie werden gebruikt, werd daar opgeheven. Het gebruik van cosmetica en pruiken werd gedurende meer dan vijftig jaar opgeschort.

ipatie en de machtsovername

In 18essions van de Franse Revolutie, in 1789, schreef de radicale schrijver Parisianousse dat het enige dat tegen de overheid beschermd zou moeten worden, het persoonlijke uiterlijk is.impressionable appearance is what nature has endowed men with. Het is in strijd met het ideaal van de staat dat de machtigen niet gezien mogen worden. Uiterlijk moet altijd draaien om het persoonlijke karakter van een man.

In 1824 werd de eerste Napoleon-begraafplaats Napoleon genoemd. Hij was een favoriete generaal van de Britse kroon. De pruik was onmisbaar tijdens zijn bewind. Alle belangrijke publieke gebeurtenissen werden gemarkeerd door zijn pruik. Overal waar hij kwam, gebruikte hij hem. Hij verscheen ermee in het openbaar.

umanueleurs de la femme

(pruiken van mensenhaar)

Zij bedekken het hoofd van de pruik met een fijn net of kant. In het begin werd het kant gemaakt van angora of ander fijn dierlijk haar. De inslag was van mensenhaar van de gewenste lengte. De pruik werd gevormd op een gemiddeld gewicht van een pond. Vrouwen droegen hun pruiken meestal drie tot vier centimeter korter dan hun werkelijke lengte. De inslag of het kapje werd open over het gezicht gedragen.

In het begin werden pruiken alleen gebruikt door beroemde mensen. Voor gewone mensen was de pruik niet erg nuttig. Het personeel van de salon waar de dames hun haar lieten doen, bestond uit technici die in een zeepziederij werkten. Ze wisten niet hoe ze het haar moesten knippen of hoe ze het moesten plaatsen. De vrouwen namen hun toevlucht tot de pruik voor dagelijks gebruik.

Zij stegen in populariteit als gevolg van de Britse bezetting van Salon Chanel in 1814. Pruiken die werden vervaardigd weerhielden de Britten ervan deze waardevolle bezittingen te vernietigen. De Britten handhaafden de pruik als oorlogsbuit. De vrouwen die in het openbaar verschenen met pruiken op liepen verwondingen en blauwe plekken op. Ook koningin Victoria was dol op pruiken. Zij droeg er vaak een in haar kamer.

App ontwierp de pruik opnieuw met een strakkere kap en een lichtere wassing. De vierkante vorm werd opnieuw geïntroduceerd. De pruiken werden bevestigd aan een schaal die later werd geïntroduceerd. De hoofdhuid was nog steeds zichtbaar maar de hals en het gezicht niet meer. De moderne dames droegen pruiken gemaakt van Hoeden die aan zieke personen werden gegeven. De pruiken konden van onwetenden zijn die bij branden om het leven waren gekomen of door het vuur waren verwaaid. De pruiken waren aangegeven dat wit, dus veel betere kwaliteit pruiken dan verwachting.

 

LEES MEER : 

You Might Also Like

Leave a Reply