De grondbeginselen van het naaien

Breigaren kopen

Dan heb ik een kort antwoord voor je. Kies het breigaren gewoon op basis van de stof van je project. Als je een paar projecten van kinderen hebt gezien, weet je dat niet alle kinderen weten hoe ze naaigaren moeten gebruiken. Het beste wat je op dit gebied kunt doen, is een of meer handleidingen lezen en dan zonder enige angst verder leren! Laten we dus beginnen met de basis van het naaien door de grondbeginselen van naaigaren te kennen. Naaigaren is een soort duurzaam nylon materiaal dat al sinds de oudheid bekend staat als de draad van het leven. Over het algemeen wordt aangenomen dat de oorsprong van garen in de Donkere Tijd ligt, ongeveer 2.000 v. Chr. De precieze datum is onzeker, maar tot voor kort werd algemeen aangenomen dat de oorsprong van garen in de afgelegen regio Tibet lag. Onderzoekers konden echter niet bewijzen wanneer het garen precies in de moderne tijd begon te worden gebruikt. De oudst bekende overblijfselen van draad zijn gevonden in de neolithische periode en de meest voorkomende draad verzamelde vroege vormen van draad waren katoen of hennep, maar latere draden werden gegoten op obsidiaan dat sinds mensenheugenis voor het schrijven werd gebruikt. Het gewicht van een draad varieert van 8 tot 30 gram, afhankelijk van de dikte en de kwaliteit van de draad. De dikte van de draad varieert ook, maar kan als vergelijkbaar worden beschouwd (ongeveer .1mm) Zoals u uit het bovenstaande kunt leren, is draad belangrijk voor het naaien vanwege de grote sterkte en duurzaamheid. Het zorgt ervoor dat uw project niet scheurt of scheurt wanneer u iets naait of wanneer u iets wast en droogt.

Naaigaren is een basisgaren dat voor naaien wordt gebruikt. Er zijn twee soorten garen: katoen en acryl. Wat hen van elkaar onderscheidt, is de dikte van de draad, de hoeveelheid draad die wordt gebruikt om de naald te maken, en de sterkte van de draad. Wat de duurzaamheid van de draad betreft, is katoendraad zeer sterk omdat het zelden verslijt en het een hoge drape geeft over zowel het publiek als stoffen. De sterkte van de draad is ook een belangrijke factor omdat veel van de moderne projecten afhankelijk zijn van draden met veel draad. Er zijn enkele andere soorten garen die ook door verschillende personen bij het naaien worden gebruikt. Laten we eens kijken waar sommige van de veel voorkomende soorten garen voor worden gebruikt.

Polyestervezel en nylondraad zijn twee verschillende garens die voor naaiwerk worden gebruikt. Polyester heeft een lagere prijs dan nylon als je op zoek bent naar de meeste toepassingen en duurzaamheid. Nadat ik deze laatste gebruikt had voor een project van normale grootte en er heel wat tijd aan besteed had, kon ik er stilaan niet meer mee overweg, maar als je bezig bent met een klein project zoals een luier verwisselen, is dit garen perfect voor jou. Het nadeel van polyester is dat het concept van opwarming zich anders gedraagt dan bij andere garens. De moraal van dit experiment is dat je je niet te veel zorgen moet maken over de lengte van je garen, als je niet veel garen/naald te besteden hebt, neem dan wat polyester.

Stofvezels, zoals nylon en polyester zijn de 2 meest gebruikte stoffen voor naaiwerk. Vezels zijn een speciaal soort vezels waardoor ze geweven of gezaaid kunnen worden waar gewenst en dan uit de inslag komen in bundels waar gewenst. Als u een tuniek of jurk van standaardstoffen maakt en gewoon niet veel moeite in uw project wilt steken, kan het gebruik van een nylonvezel uw beste keuze zijn. Het kammen en breien van de stof geeft een geweldige coördinatie aan het eindproduct, waardoor u gemakkelijker een bevredigend resultaat krijgt.Vezels zijn er ook in bruine en zwarte variëteiten. De bruine en zwarte garens worden elk voor verschillende doeleinden gebruikt. Bruine vezels worden gebruikt voor naaidoeleinden en de zwarte worden alleen gebruikt voor het kleuren van ongeorganiseerde vormen.  Draaddraden zijn er ook in bruine en zwarte variëteiten, maar draaddraden met een bruinachtige tint zijn meer betrokken bij het verfproces.

Zoals u al weet, is garen de draad die de twee tegenovergestelde uiteinden van de naald met elkaar verbindt. Bij het naaien gebruiken we dus zogenaamde splijtdraad. Splitdraad is een soort draad die van naald naar draad gaat en de wrijving tussen de twee naalden vermindert, waardoor het naaiproces soepeler verloopt. Splitdraad is ook nuttig bij de zogenaamde Franse knoop, die we binnenkort zullen bespreken, en bij het naaien van je eerste knoopsgaten. De andere soorten garen die gewoonlijk bij het naaien worden gebruikt, maar die zeker de moeite waard zijn om te weten, zijn grove draad, smalle draad en zadelsteek. Je kunt ze ook allemaal combineren, maar de meer doorgewinterde naaisters zullen gewoon weten hoe ze ze allemaal zelf moeten maken! Hier zijn enkele belangrijke opmerkingen over garen: Draad kan worden geknipt met een schaar of een mes.

You Might Also Like

Leave a Reply